O firmie


     Ciastkarnia Beza powstała 20.01.1998 roku jako spółka rodzinna Bożeny i Marka Czuba–Kosior. Na początku działalności produkcja obejmowała wyrób pieczywa słodkiego i półsłodkiego. Głównie były to drożdżówki oraz drobne ciasteczka. W 2001 roku produkcja przeniosła się do nowo wybudowanych pomieszczeń, spełniające wszelkie wymogi techniczne, sanitarne i BHP. W miarę rozwoju asortyment poszerzył się o ciasta domowe, ciasteczka kruche, torty.

      W 2003 roku zakupiony został nowy tabor samochodowy wyposażony w urządzenia chłodnicze, dzięki czemu możliwe stały się dostawy nie tylko do Lublina ale również innych miejscowości w województwie Lubelskim. Od roku 2003 nastąpił dynamiczny rozwój usług kateringowych, obsługi wesel oraz innych imprez okolicznościowych.

      Dzięki bogatej ofercie oraz elastyczności produkcyjnej Ciastkarnia „Beza” zyskała dużą renomę wśród właścicieli i klientów hoteli, domów weselnych. Potwierdzeniem jakości oferowanym przez Ciastkarnię produktów było otrzymanie wyróżnienia za za produkt „serniki w różnych smakach” w roku 2003 w plebiscycie na najlepszy Spożywczy Produkt Lubelszczyzny.

      Ciastkarnia „Beza” w roku 2004 wprowadziła Dobra Praktykę Produkcji i Dobrą Praktykę Higieniczną, a od roku 2009 działa system jakości Haccap.

Ciastkarnia posiada własne punkty handlowe:
1. sklep firmowy na ul. Tymiankowej 1
2. sklep firmowy na targ przy ul. Pogodniej
3. sklep firmowy na targ przy ul. Braci Wieniawskich
4. sklep firmowy na ul. Ziemskiej 84


      W ostatnich latach dzięki wykwalifikowanej kadrze oraz nowoczesnemu parkowi maszynowemu nastąpił dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa.